Matavfallskvarn

Klimatsmart lösning för matavfall

Ett måste i ett modernt kök

En matavfallskvarn från oss erbjuder inte bara praktisk, modern bekvämlighet, den ger också ett miljömässigt ansvarsfullt svar på det växande problemet med matavfall.

Det här är det enkla sättet att hantera matavfall. Kvarnen monteras enkelt och diskret under diskbänken och maler enkelt matavfall till små partiklar som automatiskt spolas ner i det vanliga köksavloppet.

Slå bara på kallvattenkranen, lägg ner matresterna i diskhon och för ner dem i kvarnens avloppshål. Slå på kvarnen. Genom en knapptryckning mals avfallet ner och spolas bort; snabbt, tyst och effektivt.

Nästan allt matavfall du kan tänka dig – inklusive köttben – tas om hand av matavfallskvarnen på några sekunder. Vi har kvarnar som kan hantera ALLA sorters matavfall. Säkerhet är inget problem – ringen som sköter malningen är effektiv och säker och det finns inga blad eller knivar.

Kontakta oss

 

 

Kitchen Friend

MatK1

Det är enkelt på många plan

Du spar tid på att slippa hantera kladdiga, illaluktande matavfall. Du slipper besvär med att fylla och tömma soppåsar och soptunnor. Och du gör en insats för miljön. Med sin diskreta och kompakta design installeras en matavfallskvarn enkelt och passar de flesta diskbänkar. Allt som behövs är en knapptryckning.

Om alla svenskar skulle använda sig av matavfallskvarnar hemma skulle vi kunna lösa bristen på biogas och låta vår elproduktion drivas i än högre grad av biogas, uppger flera ledande tillverkare, som uppmanar svenska kommuner att stötta biogasproduktion via matavfallskvarnar samt att satsa på biogasanläggningar för att nå klimatmålen.

Så här fungerar matavfallskvarnar

  • Istället för att slänga mat och avfall i soppåsen slänger man allt organiskt avfall rakt ner i diskhon. Så fort man till exempel skalat klart potatisen är det bara att trycka ner skalen i matavfallskvarnen i diskhon.
  • Matavfallskvarnen maler ner det organiska köksavfallet som blandas med vatten och förs till reningsverket via avloppsnätet. Därefter rensas matavfallet ut och förs till ett biogasverk antingen direkt via ledningar från reningsverket eller via lastbilar.
  • Matavfallskvarnar leder till en bättre miljö och minskar lukt i soprummet.
  • Matavfallskvarnar gör att man får mindre problem med skadedjur i soprummet, soptunnan och köket.

MatK2

För komplett sortiment besök vår webshop eller kontakta vår kundservice.

Vi erbjuder

service
Service
jobba-hos-oss
Installation och projektering

 

webshop
Försäljning maskiner, reservdelar och tillbehör